Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uddlösa Valbodamer förlorade

Valbos damer kunde inte fixa några poäng i lördagens hemmamatch mot Ljusdal.
Istället blev det 0–3 (0–2).

Men trots att Valbo förlorade så var hemmatränaren Nicklas Ivarsson nöjd med lagets insats.

– Spelmässigt gör vi en jättebra match, men vi missar på tok för mycket för att ta poäng, sa han efter förlusten mot serietrean Ljusdal.

Matchen som helhet var väldigt händelsefattig och spelet gick fram och tillbaka mest hela tiden. Bortalaget kändes dock lite farligare när de hade bollen och de spelade med ett större tålamod än Valbo vilket sedan också avgjorde matchen.

Det dröjde till den 26:e minuten tills tålamodet lönade sig första gången när man kom med två tjejer helt fria mot Valbo målvakten. En passning i sidled gjorde att Ljusdal kunde göra 0–1.

Mål nummer två kom strax före halvtidsvilan och det var återigen en frispelning där Valboförsvaret agerade för passivt. Dessa två mål var nästintill de enda målchanserna under de första 45 minuterna.

Den andra halvleken blev ännu mer händelsefattig. Valbo gjorde för stora misstag och det blev matchavgörande. Både när det gällde avslut på mål och spelet på mittplan. Ljusdalstjejerna kändes mer rejäla än Valbo och hade mer kvalité i allt de gjorde.

Valbo försökte den sista kvarten att flytta upp laget i en slutforcering. Detta slutade dock med 0–3 när Ljusdal för tredje gången blev helt fria med Valbos målvakt som var chanslös på alla tre målen.

Valbodamerna laddar nu om för ny match på onsdag mot Stensätra på Skogsvallen.

VALBO FF–LJUSDALS IF 0–3 (0–2)

Mål: 0–1 (26) Hanna Olsson, 0–2 (40) Sanna Signeul, 0–3 (79) Sanna Signeul.

Domare: Daniel Johansson, Hofors.

Valbos tre stjärnor:

3. Sofia Eriksson,mf

2. Emma Sundin,mf

1. Ida Ejekrans, mv