Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf från Alfta är först ut på Joe Hill-gården

I kväll är det premiär för nysatsningen på Joe Hill-gården på Nedre Bergsgatan. Först ut på Trädgårdsscenen är Ulf Stureson, den uttrycksfulle singer/songwritern som ursprungligen kommer från Alfta. Det var också där vi nådde honom på mobilen igår eftermiddag då Ulf var nyss hemkommen från en fisketur.

– Det ska bli skojigt att komma till Gävle igen, det var ju några år sen jag spelade på Spegeln. Och Joe Hill-gården känner jag till sen ungdomsåren i samband med att jag hälsade på Traste Lindén, som bodde alldeles i närheten.

Emellanåt har han kallats för hälsingeskogarnas Lloyd Cole, men han har bevisligen klarat sig bra på egna meriter.

Ulf Stureson var i yngre dagar medlem i Traste & Superstararna, Burning Igloos och Traste Lindéns Kvintett.

Stureson har fyra soloalbum bakom sig och slog igenom 1996 med den fullkomligt briljanta ”I Overkligheten”. Den senaste plattan, ”Beroende”, släpptes 2007 på skivbolaget National och är producerad av Björn Olsson. Inspelningen skedde vid Malö strömmar, Orust och i Slakthus 5, Stockholm.

Bandet heter AAA och är Joel Alme (bas), Johan Andersson (gitarr) och Oskar Arvidsson (trummor).

Men till Joe Hill-gården kommer Ulf Stureson ensam för att göra en akustisk spelning på utomhusscenen.

– Jag kommer att servera en blandning av låtar från alla mina plattor, berättar han. Något syndikalisttema kan jag väl inte bjuda på, men det ska väl duga ändp hoppas jag.

SR Radio Gävleborg ska för övrigt vara på plats och spela in konserten.

Ulf Stureson ser annars fram emot en lugn sommar med semester på västkusten. En festivaspelning på Skuleberget ska han i alla hinna med innan dess. Och så blir det också ”nå’nting” hemma i Stockholm.