Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulrica vann novelltävling med en dråplig historia

En dråplig vardagssituation med lyckligt slut. Så beskriver Gävlebon Ulrica Nordin sin berättelse som hon vann årets novelltävling i Aftonbladet med. – Nu ska jag inreda en skrivarhörna hemma, säger hon efter beskedet.

Bland de 300 bidrag som skickades in till kvällstidningens novelltävling var det Ulrica Nordins Håkan Nesser-inspirerade Mannen, hunden, kaninen, döden som gjorde störst intryck på juryn. Själv säger författaren som fastnat för historier om vanliga människor i ovanliga situationer att vinsten kom oväntat.

– Det är jättekul att jag vann men det trodde jag verkligen inte att jag skulle göra. I slutet på 80-talet vann jag en tävling i Starlet. Sen har jag fortsatt skriva men jag har inte publicerat något, säger Ulrica Nordin.

Ulrika Nordin är född och uppvuxen i Kramfors i Ångermanland. Under 90-talet arbetade hon under en kort period som frilansjournalist innan hon sadlade om till socionom. Samtidigt som hon fortsatte att skriva på fritiden.

– Jag har alltid varit intresserad av böcker, språk och spänning. Det var en barndomsdröm att bli författare. Nu har jag fem färdiga noveller och en deckare på gång.

Vad ska du göra för priset på 10.000 kronor?

–Investera i skrivandet. Jag ska bygga en skrivarhörna och köpa några ordbehandlingsprogram till min dator.

Vad har du för tips till andra som vill lyckas med sitt skrivande?

–Läs mycket och skriv mycket. Jag har även gått en skrivarkurs, då får man många bra tips och svar på om man har någon talang.