Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underhållning och stämning mitt i all anarki

Annons

Först ut på scen är ett ungt Gävleband. Det är kängpunk under namnet Anger Burning. Intensivt och skitigt är det, kanske något väl skitigt och ljudbilden och lokalen blir helt enkelt jobbig. Men god energi och mycket vilja visar att det brinner ett äkta punkhjärta i bandet och deras musik.

Ungt Gävleband nummer två är Arrows Overseas som spelar metalcore som slits mellan melodier och dissonanser. Det är inte alltid helt samspelt men energin är även här god och bandet får igång publiken. När de kör en raplåt som är någon slags parodi över hardcoren och punkens utveckling märks bandets eviga självdistans. De spelar för att det är kul och musiken är en självparodi.

Sist ut är passande nog Malmöbaserade Sista Sekunden med sin popiga och politiska hardcore. Det är ett axplock av många stilar inom genren, samtidigt som musiken är melodisk och lättlyssnad. Det är en väldigt medveten musik och ett otroligt medryckande och väl genomfört framträdande. Egensinniga mumlingar och kryptiska skämt blandas i mellansnacket av gitarristens folkliga skrattrop och luriga blickar.

Det är underhållning och stämning mitt i all anarki. Musiken är hoppfull utan att bli blödig och bandets spel sitter som gjutet utan att gå på långtråkig rutin. Det här är onekligen ett av Sveriges bästa liveband.