Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga företagare till Gävle i mars

Den 26 mars arrangeras en stor mässa i Ung Företagsamhet i Gävle. Cirka 200 företag ledda av gymnasieelever kommer att finnas på plats för att visa upp sina produkter och affärsidéer.

– Det är en enorm energikick att vara där, säger Helene Åkerlind, regionchef för Ung Företagsamhet i Gävleborg.

Varje år arrangeras en stor UF-mässa någonstans i Gävleborg och i år är det Gävles tur att vara värdstad.

– Det är första gången på sex år som mässan hålls i Gävle. Det var svårt att få tag på en mässhall med plats för 200 utställare, men nu har Bilmetro lovat att tömma sin bilhall på 5 000 kvadratmeter för att ge plats åt oss, säger Helene Åkerlind.

UF-företagarna går alla i gymnasiet och har under ett års tid drivit ett riktigt företag som en del i sin utbildning. När året är slut är tanken att eleverna ska avveckla sina företag, men alltid är det några som fått blodad tand och vill fortsätta.

– Ungefär tio av 300 företag per år växlar över och blir riktiga företag i stället, säger Helene Åkerlind.

Hon hoppas att mässan ska besökas av elever, allmänhet, politiker och tjänstemän som är nyfikna på vad länets 18-19-åringar har att komma med.

– Det finns inget annat ställe där du kan möta 200 företag med så mycket roliga affärsidéer och så mycket vilja, säger hon.