Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga företagare till riksfinal

Årets regionala mässa i Ung Företagsamhet – Våga Vara Egen 2011 – blev en succé. Mässan lockade drygt 2 000 besökare och tio UF-företag blir Gävleborgs representanter i SM i Ung Företagsamhet 9-10 maj. 

Gävleborgs lag består av 19 tjejer och fem killar. Det kan bli fler finaldeltagare om vinnarna i kategorierna Bästa Webbsida, Bästa Affärsplan och Bästa Logotyp tar sig vidare från kvalet med de 23 länsvinnarna. 

 Där har Daniel Andersson och Robin Jonsson från John Bauergymnasiet i Gävle chansen. Deras UF-företag Minor Webb Solutions vann kategorin bästa webbplats med sin proffsigt byggda hemsida.

Följande UF-företag är redan klara för finalen som arrangeras på Älvsjömässan i Stockholm den 9 -10 maj:

Bästa UF-företag

1. Märkvärdigt UF, Staffangymnasiet i Söderhamn

2. Remember Pen UF, Borgarskolan i Gävle: Emma Godins, Erika Klangs och Therese Nilssons affärsidé är att sälja en USB-penna med tre funktioner, USB-minne laserpekare och bläckpenna.

Bästa Säljare

1. Den enda individuella tävlingen, Bästa Säljare, vanns av Amanda Berglin, ConvenientCard UF, Borgarskolan i Gävle. Hon lyckade trollbinda och sälja sina USB-minnen som har formen av ett kreditkort till hela juryn i Söderhamn.

Bästa Vara

1. FAMA Stick UF, Polhemsskolan i Gävle har en produkt som hjälper barn att ta på sig rätt sko på rätt fot. FAMA Stick drivs av Frida Wilhelmsson, Alexandra Wallin, Matilda Lundgren, Malin Rosén och Anders Larsson.

2. Krossover UF, Thorens Business School i Gävle. Deras produkt hjälper dig att skydda föremål som ska transporteras.

Bästa Innovation

1. FAMA Stick UF, Polhemsskolan i Gävle kammade alltså hem två priser, både bästa vara och bästa innovation.