Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsbok från Gävle i SM-final

Ingegärd Bylunds ungdomsbok är i slutfinal i Bok-SM. Läsarnas röster räckte inte riktigt till men juryn gillar det de läst.
Den 1 juni får Ingegärd veta om det blir hon som får kontraktet med Piratförlaget.

Annons

– Det är en pärs, suckar Ingegärd Bylund lyckligt.

Efter flera timmars vankande fram och tillbaka på arbetsplatsen i Polhemsskolans bibliotek i går kunde hon vid lunchtid äntligen gå in på Kapitel 1:s hemsida och se vilka som gått vidare. Hennes namn stod överst. Strax efter började sms:en ramla in och kollegorna uppvaktade med bakelse.

I och med att Ingegärd är i slutfinal kommer hon att få åka på fest till Stockholm den 1 juni när vinnaren av Bok-SM 2009 avslöjas. Men Ingegärd har redan nått ut till en del av den målgrupp hon skrivit sin bok ”Det som inte dödar...” för.

– Många unga flickor har skrivit till mig och sagt att de tycker om boken. Jag har jämnt jobbat med ungdomar så lite koll har man.

Från början deltog 500 författare i Bok-SM 2009 som avgörs via internet.

På Kapitel 1:s hemsida har läsarna kunnat rösta fram de böcker de gillat bäst men en jury bestående av Piratförlagets Ann-Marie Skarp, SVT:s och Aftonbladets Ingalill Mosander, författaren Åsa Larsson och Fredrik Lind från Adlibris har också haft ett ord med i laget.

I den första omgången var det just juryn som ville ha Ingegärd Bylund vidare till semifinal och nu var det återigen juryn som gjorde att hon kom till final.

I slutomgången finns ytterligare en bok framröstad av juryn och tre framröstade av läsarna. Nu fortsätter röstningsförfarandet på nätet fram till finaldags.

Ingegärds bok finns i sin helhet på http://www.kapitel1.se/ingegard-bylund/det-som-inte-dodar----.