Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsbok från Gävle i SM-final

Ingegärd Bylunds ungdomsbok är i slutfinal i Bok-SM. Läsarnas röster räckte inte riktigt till men juryn gillar det de läst.
Den 1 juni får Ingegärd veta om det blir hon som får kontraktet med Piratförlaget.

– Det är en pärs, suckar Ingegärd Bylund lyckligt.

Efter flera timmars vankande fram och tillbaka på arbetsplatsen i Polhemsskolans bibliotek i går kunde hon vid lunchtid äntligen gå in på Kapitel 1:s hemsida och se vilka som gått vidare. Hennes namn stod överst. Strax efter började sms:en ramla in och kollegorna uppvaktade med bakelse.

I och med att Ingegärd är i slutfinal kommer hon att få åka på fest till Stockholm den 1 juni när vinnaren av Bok-SM 2009 avslöjas. Men Ingegärd har redan nått ut till en del av den målgrupp hon skrivit sin bok ”Det som inte dödar...” för.

– Många unga flickor har skrivit till mig och sagt att de tycker om boken. Jag har jämnt jobbat med ungdomar så lite koll har man.

Från början deltog 500 författare i Bok-SM 2009 som avgörs via internet.

På Kapitel 1:s hemsida har läsarna kunnat rösta fram de böcker de gillat bäst men en jury bestående av Piratförlagets Ann-Marie Skarp, SVT:s och Aftonbladets Ingalill Mosander, författaren Åsa Larsson och Fredrik Lind från Adlibris har också haft ett ord med i laget.

I den första omgången var det just juryn som ville ha Ingegärd Bylund vidare till semifinal och nu var det återigen juryn som gjorde att hon kom till final.

I slutomgången finns ytterligare en bok framröstad av juryn och tre framröstade av läsarna. Nu fortsätter röstningsförfarandet på nätet fram till finaldags.

Ingegärds bok finns i sin helhet på http://www.kapitel1.se/ingegard-bylund/det-som-inte-dodar----.