Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsråd får nämndhandlingar

SANDVIKEN
Kultur- och fritidsnämnden har haft sitt månadsmöte med besök bland annat på Rosenlöfs tryckeri och biblioteket i Storvik.

Annons
Den viktigaste frågan som klubbades igenom var att Sandvikens ungdomsråd ska få tillgång till nämndens handlingar.
- Satsar vi inte på ungdomen kommer ingen att vilja bo kvar i kommunen, menar nämndordförande Sven-Olov Sundkvist. Det här är en demokratifråga och vi tror att ungdomarna måste släppas in.

M-reservation
Nämnden var enig i beslutet utom moderaten Niklas Gillström som reserverade sig. Enligt reservationen menade Gillström att om ungdomsrådet får yttranderätt ökar det den byråkratiska gången.
- Det kommer att bli otroligt sega möten och det motsätter sig moderaterna, skriver Gillström.
- Något som vi inte alls förstår, säger Christopher Andersson-Bång, v. Vi hoppas på en snöbollseffekt och att det i framtiden ska bli lättare att rekrytera ungdomar.
I en extra punkt föreslår kultur- och fritidsnämnden att en sektorsövergripande grupp för barn- och ungdomsfrågor med representanter från kommunstyrelsen, kultur och fritid, socialnämnden, kunskapsnämnden och tillväxtnämnden.
Nämnden beslutade också att Övre Hammaren ska hyras ut när behov finns.
- Vi vill helt enkelt inte låsa upp oss eftersom vi har vissa planer för annan verksamhet i det anrika huset, säger S-O Sundkvist.