Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till bevis om migrationen

Jag förväntar mig att Miljöpartiet med kraft ställer krav på sina regeringskollegor. Utan att kraftfullt kämpa för den linje som röstades igenom på er kongress är miljöpartiet illa ut. Svek kommer återigen att tillskrivas er med stora bokstäver, skriver Margareta Sidenvall.

Under helgen har Miljöpartiet debatterat migrationspolitik. Det fanns en stark grupp delegater som vill ge amnesti till ungdomar som väntat längre än ett år på Migrationsverkets handläggning. Språkröret Gustav Fridolin menade i debatten att detta inte var en lämplig angreppspunkt då ”frågan inte skulle gå igenom i riksdagen”.

Med tanke på det uttalandet är det nu upp till bevis för språkröret och alla andra Miljöpartistiska riksdagsledamöter att med alla medel kämpa för det beslut som i stället togs:

”MP ska nu verka för att de som kom 2015, och som fått avslag för att de hunnit fylla 18 år, ska få en ny möjlighet att få permanent uppehållstillstånd”

Jag förväntar mig att Miljöpartiet med kraft ställer krav på sina regeringskollegor. Utan att kraftfullt kämpa för den linje som röstades igenom på er kongress är miljöpartiet illa ut. Svek kommer återigen att tillskrivas er med stora bokstäver.

Det tål att påpekas att det vid Socialdemokraternas kongress tidigare i år också fanns en tämligen stark grupp med krav på amnesti för unga som väntat länge. Min uppmaning: Gå samman alla riksdagsledamöter, oavsett partifärg, och se till att Sverige åter får en migrationspolitik som har humanismens förtecken!

Jag hoppas att vi i länets tidningar ska få se en stor aktivitet bland lokala Miljöpartister i er strävan att ställa upp för barn och unga som i förtvivlan hoppas på att beslutet ska kunna göra deras tillvaro ljusare.  

Margareta Sidenvall

ordförande för Hudiksvall-Nordanstigs asylkommitté

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel