Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till kamp

Hejsan kära vänner och alla små glada påskkycklingar! Nu är det dags att ägga till det lite. Lika bra att äta äggen och inte låta dom bli kycklingar. För i kyckling är det fullt av glasbitar och det vill man inte ha. Men innan vi börjar måla och fixa till våra ägg inför den gula högtiden så skulle jag vilja inte bara kvittra och kuckelikua, utan gnälla lite på några saker som varit riktigt hårdkokta denna tid. En riktig äggröra kan man säga!


Det är ju den gamla hederliga fackrörelsen LO med Wanja Lundby-Wedin i ledningen. Hon har haft så många ägg i luften, suttit med i så många styrelseuppdrag så hon har varken hunnit läsa eller veta eller tagit reda på att det var 62 miljoner hon gick med på att ge Elmehagen, en liten nätt extra pensionsinbetalning på ca 770 000 i månaden.

Klart vi andra får väl vara glada nu att skatteåterbäringen kommer. Eller blir det restskatt för vissa stackare? Jag undrar nu hur förstamaj-tåget kommer att se ut? Hur många som nu orkar att bry sig efter denna Wanja-pudel. Och vad kommer det att stå på plakaten i sossarnas led? Jag lider så med dom som jobbar och sliter hårt, alla sjuksystrar, byggjobbare och alla som troget betalar in sin ganska stora fackavgift om man ser till vad som kommer i deras lönekuvert.

Nej fy så trist. Jag känner att jag inte skall vara så politisk och påläst i detta, bättre jag kör på som vanligt med ytligt glitter och glamour. Annat är det med Melodifestivalen. Snart skall vi till Moskva tävla mot många andra länder och deras framröstade låtar.

Hoppas nu att ”La Voix” med Malena Ernman blåser håret av dom andra tävlande. Hon skall bland andra möta Israel. Hade det varit i tennis hade det inte gått alls. Det blev stoppad match sist, det var en sportgren, men när det gäller schlager finns inga hinder? Ingen politik i det!

I Japan finns ingen schlager, men dom älskar karaoke! Men jag blev tillfrågad om att åka till Tokyo och spela in ett nytt tv-program ”Hjälp, jag var med i en japansk tv-show!” Tyvärr kunde jag inte åka då jag var bokad med andra jobb. Men har redan hört av dom tappra deltagarna som kommit hem inte bara fysiskt skadade med sträckningar, smärre ryggskador och annat, utan har också fått en släng av en arrogant och oförskämd ”Joker”. Ja, han som heter Johannes Brost.

Han var visst varit väldigt hård mot lilla nybantade Anna Book. Stackars lilla ABC-Anna. Inte nog med att hon for omkring och ramlade i gyttja och skit, utan den riktiga kängan fick hon av Johannes. Det hade varit roligt att vara med och kämpa i en riktig kladdigt förnedrings-tv igen.

Minns ni mej i ”Fångarna på Fortet”? Det var Gunde och Kayo som var programledare. Där tappade jag både håret och klackarna flög runt i olika rum med galna tunnor och snurror. Visst är det kul när vi i våra mysiga tv soffor får se olika B- och C-kändisar kämpa på och bli kladdig och leriga. Se bara på ”Robinson” igen. Vilken sörja dom hamnade i. Ett stinkande träsk! Härligt. Inte någon vit sandstrand och svajande palmer. Nästan lika som när man bokar ospecificerat på charter. I en vacker broschyr är det en härlig sandstrand och altan mot havet. Men sedan väl framme på plats, blir det ett slitet rum med fönster mot en ful bakgata och insekter i rummet och en tuppfan som gal varje morgon.

Nu skall jag snart ut och titta på Gävle Stortorg, det skall visst bli fint. Nu skall det rustas upp för några miljoner. Nya fina stenar från Kina och kommunalrådet tycker det är viktigt att kommunen håller igång stan under lågkonjunkturen trots minskade skatteintäkter. Jag säger bara ”Kör försiktigt. Vi behöver alla skattebetalare vi kan få!”

Kramar från Babsan mitt i ägglossningen!