Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upp till kamp för lokala butiker


Gävlebutikerna Kerstins, Zimmermans skor och Strumpan går med i nätverket Unika Butiker. Syftet är att stärka positionerna gentemot rikstäckande kedjor och e-handeln.

Klädbutiken Du & Jag i Ockelbo var först i Gästrikland med att gå med i nätverket Unika Butiker. Nu har konceptet även nått Gävle. Kerstins, Zimmermans skor och Strumpan går med i butiksnätverket som i förlängningen är tänkt att förbättra både lönsamheten och konkurrenskraften. Det ska bland annat ske genom skarpare marknadsföring och samarbete mellan medlemmarna.

– Vi småbutiker kämpar lite mot kedjorna som är duktiga på att marknadsföra sig. Nätverket kan hjälpa mig med profilering och att lyfta fram vad jag gör som jag kanske inte är medveten om, säger Carola Minicz som äger underklädesbutiken Strumpan på Söder i Gävle.

Det nationella nätverket Unika Butiker startade i Sundsvall hösten 2013. Tanken är att lokala entreprenörer ska stärka positionerna gentemot rikstäckande kedjor och e-handeln. Kravet är att butiken är fristående, privatägd och i någon mening erbjuder ett unikt sortiment för regionen.