Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

120 brev från oroliga föräldrar

ÄLVKARLEBY
Protesterna mot de planerade nedskärningarna inom skola och förskola i Älvkarleby fortsätter.

Annons
Inför morgondagens fullmäktige har politikerna utsatts för en brevstorm.
- Vi hoppas att de kommer att svara på våra frågor, säger Anna Hjort Åhlén, som är med i den föräldragrupp i Älvkarleby som de senaste veckorna samordnat protesterna i Älvkarleby. På fullmäktigemötet kommer hon och de andra fem i gruppen att ställa frågor direkt till politikerna under allmänhetens frågestund.

Barnomsorg och skola

Det är de kraftiga besparingar inom barnomsorgen och skolan som diskuterats inför 2004 års budgetramar som gjort att föräldrarna reagerat. Från början talade man om nedskärningar på tolv miljoner. Förra veckan beslutade kommunstyrelsen skjuta till fem miljoner extra, så att neddragningarna minskar till sju miljoner.
Men det räcker inte, tycker Anna Hjorth Åhlén:
- De där fem miljonerna kommer så vitt jag förstår att framför allt gå till att rädda Älvkarleö skola. Men de är inte avsedda för en stadigvarande förbättring, och det är det som behövs, säger hon.
- Det vi framför allt vill är att politikerna svarar på hur de tänker sig framtiden för Älvkarleby om man inte satsar på skolan. Man måste satsa på skolan och barnomsorgen om vill ha inflyttning av barnfamiljer till Älvkarleby, säger hon.

Skickade 120 brev
I stället för att samla namn på en lista bestämde sig gruppen för att skriva brev till politikerna med sina krav. Tre olika brevutkast har delats ut till föräldrar på Marma förskola, Gårdskärs förskola, Byss-Calles förskola, Kvarngärdets förskola och Lindgårdens förskola.
- Det är många föräldrar som skrivit under. Vi samlade ihop 120 brev och dem har vi skickat till politikerna i fullmäktige. Alla socialdemokraterna och några i var och en av de andra partierna utom sd har fått.
- Än tror jag inte att någon har fått svar men jag hoppas att vi får det, säger Anna Hjort Åhlén.

INGEGERD SÖRGARD
026-15 96 27
ingegerd.sorgard@gd.se

Mer läsning

Annons