Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3,3 miljoner extra ska ge bättre vård

NORDUPPLANDHälso- och sjukvårdsnämnden i Norduppland får 3,3 miljoner kronor extra i sin budget för nästa år. Pengar som bland annat ska räcka till en förstärkning med kuratorer och psykologer i primärvården, i främst Tierp och Skutskär. Göra det lättare för distriktssköterskor att gå på hembesök hos cancerpatienter. Och för att få en bättre tillgång till logopeder, via Akademiska sjukhuset.

Annons
De knappa miljonerna ska räcka även till flera andra insatser för att förbättra vårdkvaliteten i de norduppländska kommunerna. Sprider man ut pengarna blir det inte mycket på varje insats. Exempelvis så räcker de avsatta 500 000 kronorna till en ny gemensam tjänst som kurator eller psykolog.

Viljeinriktning
- Ja, men även om det kan verka som småpengar så får man se det som en viljeinriktning. Det finns mycket med redan i grundbeställningen och nu blir det här ytterligare medel, påpekar Roger Skärberg, mp, vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Norduppland.
På fredag har nämnden sitt nästa möte och kan då redovisa de extra pengarna för 2003. Som det ser ut i dag så går man mot ett underskott runt två miljoner kronor. En stor skillnad mot 2001, då man nådde ett överskott på 47 miljoner kronor. De pengarna fick man dock inte med sig in i årets budget.

Stora underskott
De gick i stället åt för att fylla upp de stora underskotten i Akademiska sjukhusets finanser.
Även i år har sjukhuset stora svårigheter att klara sin budget. Men Roger Skärberg är inte oroad att det ska leda till att de extra resurserna intecknas för Norduppland.
- Nej, de här pengarna är redan beslutade.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons