Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 nya jobb till Älvkarleö?

Ett nytt behandlingshem i Älvkarleö kan komma att skapa uppemot 50 nya arbetstillfällen nästa år. Behandlingshemmet ska ha 18 platser för personer med dubbeldiagnoser i form av begåvningshandikapp i kombination med till exempel ADHD, Aspergers syndrom eller autism.

Annons

Det är ägarna till behandlingshemmet Inagården i Tärnsjö som vill starta en filial i Älvkarleö.

– Det har visat sig att det finns ett stort behov av den här typen av behandling så därför har vi bestämt oss för att expandera, säger Tommy Olsson, verksamhetschef på Inagården.

De personer som kommer till Inagården är placerade där av sin hemkommun. Syftet är att de ska få en behandling som gör att de kan återvända till kommunen för att till exempel bo på ett gruppboende.

– Vi tar emot personer med begåvningshandikapp som i regel har dubbeldiagnoser med ett neuropsykiatriskt funktionshinder, till exempel ADHD, Aspergers syndrom eller autism. Vi har en behandlingsmodell för att skapa en strukturerad och hållbar tillvaro för dem, berättar Tommy Olsson.

I slutet av januari ska Älvkarleby kommun ge ett förhandsbesked angående den tomt vid järnvägsbron i Älvkarleö som behandlingshemmet vill ha.

Om det blir ett positivt besked kan hemmet stå klart att öppna i början av 2010.

Det är tänkt att hemmet ska ha 18 platser och för att ta hand om de berörda kommer man att behöva rekrytera uppemot 50 personer.

– Vi kommer att behöva ungefär 30 fast anställda och 20 timvikarier, säger Tommy Olsson.

Mer läsning

Annons