Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvkarleby ridklubb i ekonomisk kris – Lånar 400 000 kronor av kommunen

Annons
Älvkarleby ridklubb i ekonomisk kris. Klubben har inte pengar att betala leverantörer som lagt om uteridbanan. Foto: alvkarlebyridklubb.se

Uteridbanan på Älvkarleby ridklubb har försatt klubben i en ekonomisk kris.Omläggningen blev kostsam och tävlingar har fått ställas in, och nu beviljas klubben ett lån på 400 000 kronor av Samhällsbyggnadsnämnden.

Ridbanan är anlagd där det tidigare stod ett äldre hus och under förra sommaren hittades spikar, när ridbanan harvades och underhölls. Därför beslutade styrelsen att inte använda ridbanan och att en omläggning skulle ske.

I somras kunde ridbanan användas igen, men omläggningen blev betydligt dyrare än vad Älvkarleby ridklubb hade räknat med. Totalt är summan 651 752 kronor. Samtidigt har tävlingar fått ställas in och klubben har tappat 180 000 kronor i intäkter.

Klubben befinner sig nu i en ekonomisk kris. Därför har Samhällsbyggnadsnämnden nu beviljat ett räntefritt lån på 400 000 kronor. Under året har även föreningsutskottet beviljat ett akut bidrag på 130 000 kronor.

Mer läsning

Annons