Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älvorna dansade fram i solsken

/
  • Hejade fram älvor. Gerd Hedström, Gurli Persson och Solweig Adolfsson trivdes med fikakorgen i gröngräset vid sidan om loppet. De har själva varit älvor under flera lopp genom åren. I år nöjde de sig med cykelturen från och till Skutskär.\nFoto: LEIF JÄDERBERG

ÄLVKARLEBY
Vädrets makter var nådiga mot de älvor som i går sprang det sex kilometer långa loppet längs Dalälven i Älvkarleby. För 16:e året i rad gick Älvornas lopp av stapeln. Ungefär 250 avverkade den natursköna sträckan på det sätt som passade bäst, med språng, gång, med stavar eller barnvagn.

Annons
Snabbast var Marie-Louise Lindblad från Gävle som sprang i mål 26 minuter och 42 sekunder efter starten. På andra plats kom Anna Björkenstam från Gävle. Liselotte Fernaeus från Ockelbo kammade hem tredjeplatsen.
Men många kom för att bara titta på och kanske heja fram deltagarna. Ett bra tillfälle att packa fikakorgen, tyckte några.
Nytt för i år var att det endast fanns en banlängd på sex kilometer. Tidigare har deltagarna kunnat välja mellan fem eller tio kilometer.
SOFIA ÖHLANDER

Mer läsning

Annons