Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhölls efter SMS-terror mot rival

GÄVLE En 47-årig kvinna från Skutskär som var anhållen i sin frånvaro efter SMS-trakasserier häktades i går. Kvinnan skickade dagarna runt jul 97 hotfulla meddelanden till sin ex-sambos nya kvinna.

Annons
Skutskärskvinnan har tidigare haft besöksförbud vad gäller den kvinna hon nu åter börjat förfölja. Förbudet hävdes i oktober.
Trots att det nu gått gått lång tid efter separationen har alltså 47-åringen fortsatt förföljelserna. Hon har vid ett tillfälle tidigare under 2003 polisanmälts för liknande ofredanden.
När polisen lämnade ut uppgifterna var det dock oklart om detta inträffade när besöksförbudet fortfarande gällde. Den anmälan som ledde till anhållandet gjordes 27 december.
Texterna som exsambons nya kvinna fått i sin mobiltelefon har haft varierande innehåll. Ett återkommande tema har varit "Jag ska se till att du får ett helvete''.
Brott av den här typen klassas som ofredande. Det är ovanligt att ofredande leder till att någon anhålls och eventuellt även begärs häktad.
I det här fallet har åklagaren förstås tittat på att den försmådda kvinnan återupptagit intensiv förföljelse trots den långa tid som gått sedan separationen.

Olle Hildingson
026-15 96 38
olle.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons