Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljöverket ställer krav på Ica Skutskär

/

Arbetsmiljöverket håller just nu på med inspektioner utav Ica-butiker. När de besökte Ica Skutskär hittade man flera olika brister i arbetsmiljön. Till exempel saknades skyddsutrustning vid användning av kemiska produkter.

Annons

För tillfället inspekterar Arbetsmiljöverket olika Ica-butiker i hela Sverige. Butikerna väljs ut på måfå och en noggrann inspektion av butikens arbetsmiljöförhållande utförs. När det var dags för Ica i Skutskär fann man flera olika brister. Bland annat påpekade Arbetsmiljöverket att det saknades larm i frysrummet vilket utesluter möjligheten att kalla efter hjälp vid en inlåsning eller vid ett olyckfall.
De hade även synpunkter på bristerna i personalens kunskaper om belastningsergonomiska risker och hur dessa kan undvikas.
– Vi ska hålla en utbildning i vår med vår företagshälsa, många här har redan gått den utbildningen men det finns ingen pärm på det. Sen är det alltid bra med en upprepning, säger Magnus Wiklund, ägare av Ica Skutskär.
Det fattades även utrustning att skydda sig med under användning av kemiska ämnen.
– De punkter Arbetsmiljöverket har tagit upp kommer genast att åtgärdas, vi är tacksamma att de kommer hit och hjälper oss att bli bättre, säger Wiklund.
Butiken har fram till den 30 mars på sig att informera Arbetsmiljöverket om vilka åtgärder som har utförts.

Mer läsning

Annons