Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhuskampen fortsätter

SKUTSKÄRBadhusets vänner ger inte upp sin kamp för ett badhus i Skutskär. I dagarna har man skickat ut en vädjan om ekonomiskt stöd till 100 föreningar i kommunen. Och med hjälp av Älvkarlebyhus har den även delats ut till 1 200 hushåll tillsammans med hyresavin.

Annons
Där påvisar föreningen att man med en inbetalning på 3 000 kronor kan få en signerad klinker i badhuset. En kampanj som hittills dragit in 70 000 kronor.
Men det är långt kvar till de tio miljoner kronor som behövs som en grundplåt innan resterande 28 miljoner kronor kan lånas från banken.
- Vi har inte kommit åt de stora kolosserna ännu. Men jag vill inte säga att det går trögt, säger den obotlige optimisten Lars Gustafsson, som är ordförande i Badhusets vänner.

Arkitektritning
Som GD tidigare berättat så har planerna på ett badhusbygge i centrala Skutskär, intill Bodaån, blivit mer konkreta efter att föreningen tagit fram en arkitektritning.
Inom fastigheten ska det rymmas ett rehabiliteringsbad, en barnbassäng, en utebassäng samt en huvudbassäng med sex banor, 25 meter långa.
Samtliga oppositionspartier i kommunen drev frågan i valrörelsen och den socialdemokratiska arbetarekommunen har sagt att man kan tänka sig ett kommunalt bidrag på fem miljoner för byggnationen och två miljoner kronor för driften.
Det löftet hoppas Lars Gustafsson ska infrias. Dessutom har Stora Enso skrivit kontrakt på gratis överskottsvärme till badhusets uppvärmning, bara bygget kommer igång före 2005.
Just nu väntar föreningen på svar från Ljungbergska fonden, där man sökt ekonomiskt stöd.
- Det här ska nog gå. Men det är viktigt att folk vet att det är nu eller aldrig. Ännu är det inte fixat med badhuset, menar han.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons