Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilstöld och smitningsolycka i misstänkt samband – polisen söker bil med tappad motorhuv och stötfångare

En kvinna i Skutskär anmälde vid 18.30-tiden att hon sett någon stjäla hennes bil helt fräckt utanför bostaden. Timmen senare blev en bil på E4 i höjd med Älvkarleby påkörd av en person som misstänks ha framfört just kvinnans bil.

Annons

Hon ska ha sett genom fönstret hur en okänd person åkt iväg från hennes bostad i bilen.

I olyckan på E4 tappade den påkörande bilen både motorhuv och stötfångare – föraren körde trots det vidare mot Älvkarlebyhållet.

– Vi kan inte utesluta att olyckan inträffade med den bilen som tillgreps, säger polisens RLC-befäl Pär Olsson. Vi har inget bekräftat ID ännu, men det är samma färg på motorhuven (silverfärgad, reds. anm.) och den stämmer ungefär med de uppgifter vi har.

Polisen har sökt efter bilen och föraren utan resultat. Pär Olsson uppmanar allmänheten att höra av sig om de ser en bil utan motorhuv och stötfångare till polisens tipsnummer 114 14, eller om de ser någon framföra bilen eller är i anslutning till den, till akutnumret 112.

Ingen person ska ha tagit skada i olyckan på E4 och enligt Pär Olsson finns det inget som tyder på att påkörningen ska ha varit avsiktlig.

Polisen har upprättat anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel samt om smitning från trafikolycksplats i respektive ärende.

Mer läsning

Annons