Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlinghall brottas med skulder

/
  • Karl-Göte Bengtsson, vd för aktiebolaget Bowlingcenter i Skutskär, hoppas att bowlinghallen i Skutskär ska kunna vara kvar. Foto: NICK BLACKMON

SKUTSKÄR Ekonomiska problem tynger bowlinghallen i Skutskär. Ägarna har halkat efter med räkningar och kämpar nu för att undvika en konkurs. - Vi är väldigt måna om att hitta en lösning, säger Karl-Göte Bengtsson, vd för aktiebolaget Bowlingcenter i Skutskär.

Annons
Hur stora skulder aktiebolaget har eller hur många fordringsägarna är vill Karl-Göte Bengtsson inte avslöja.
- Jag har inga kommentarer.
Hallen invigdes så sent som i augusti förra året. Tillströmningen av bowlingsugna har det inte varit något fel på enligt Karl-Göte Bengtsson - tvärtom.
- Första året hade vi 110 000 serier spelade. Jämfört med andra hallar i Sverige är det en bra siffra. Så konceptet är det inget fel på, hävdar han.

Istället är det kostnadssidan som företaget inte fått bukt med. Bland annat är det dyrt att ha sex personer anställda i hallen.
- Det blir förmodligen ändringar i köket och andra öppettider inom en snart framtid, säger Karl-Göte Bengtsson.
Älvkarlebyhus, som är en av fordringsägarna, byggde hallen för omkring tolv miljoner kronor. Bowlingcentrets hyra ligger på cirka 100 000 kronor i månaden.

Hur mycket pengar som bowlinghallen är skyldig bostadsbolaget vill varken Karl-Göte Bengtsson eller Gunnar Jonsson, vd på Älvkarlebyhus, berätta.
- Vi uttalar oss inte överhuvud taget om våra hyresgäster, säger Gunnar Jonsson.
Enligt Karl-Göte Bengtsson jobbar aktiebolaget nu febrilt med att hitta lösningar på skuldproblemen. Och ännu så länge tycks fordringsägarna ha ett visst tålamod med de försenade inbetalningarna. På Kronofogdemyndigheten har man ännu inte fått in några ansökningar om betalningsförelägganden gällande bowlinghallen.

Anna Höglund
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se

Mer läsning

Annons