Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delägare räddar Folkets hus?

SKUTSKÄRFolkets hus i Skutskär är nära konkurs. Styrelsen ger upp sina försök att rädda ekonomin och förlitar sig nu på att andelsägarna ska komma med en lösning.

Annons
- Jag vet inte om jag ska våga vara förhoppningsfull. Men vi vill inget hellre än att Folkets hus ska finnas kvar, säger Mona Hansson, som är ledamot i styrelsen.
På tisdagen hade hon och de övriga ledamöterna ett möte med kommunalrådet Lars Skytt och kultur- och fritidsnämndens ordförande Irene Stridh för att få hjälp. Utsikterna att få kommunalt stöd för att sanera skulderna på 150 000 kronor och få verksamheten att gå runt var dock små från början.
- Ja, och det visste vi. Kommunens ekonomi är ju inte lysande precis, menar Mona Hansson.

Råd att vänta
I stället fick de rådet att vänta med att lämna in en konkursansökan tills efter mötet med de olika andelsägarna nästa vecka. Kanske kan dessa komma på en lösning hur man ska överleva.
Under flera år har man satsat på en upprustning och utveckling av Folkets hus. Rio Bio har byggts ut och inhyser filmvisningar, teater och konferenser. Socialdemokraterna och vänsterpartiet har lokaler där liksom studieförbundet ABF och förskoleavdelningen Sjumilaskogen. Tidigare har även en ungdomsgård varit aktiv i fastigheten. Flera av kommunens kulturella aktiviteter brukar också förläggas dit och lokalerna hyrs även ut till andra hyresgäster.
Restaurangen Pråmen såldes ut tidigare i år för att man skulle kunna få del av det kommunala föreningsbidraget. Men försäljningen gav ingen vinst och man har haft problem med att få in hyresintäkterna från restaurangägaren.
Nu återstår att se vad andelsägarna har för lösning eller om det blir en kon- kurs. Svaret kommer nästa tisdag.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons