Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärrvärmebolag satsar på unga

ÄLVKARLEBYÄlvkarleby Fjärrvärme satsar nu stort på skolor och föreningsliv i kommunen. Totalt 100 000 kronor ska årligen delas ut som stipendium och sponsorbidrag till skolelever och som sponsorbidrag till föreningslivet.

Annons
- Vi har sagt upp den befintliga sponsring vi har på olika saker och satsar nu på ett paket. Tankarna på det här har funnits ett tag hos oss och styrelsen. Vi vill bidra till en hållbar utveckling och uppmärksamma ungas goda initiativ och arbete, berättar Claes Forsberg, vd för det kommunalägda bolaget.
De 100 000 kronorna går till tre olika ändamål.

Bra motivering
25 000 kronor går till stipendium för högstadieelever som vill studera utomlands. Det är inga särskilda krav på vad eller var man ska studera, bara man har en bra motivering till juryn varför man ska få pengarna.
Lika mycket pengar kan sökas som sponsorbidrag av skolelever i olika åldrar i kommunens skolor. De ska gå till projekt med miljö- eller sociala profiler.
Resterande 50 000 kronor kan föreningslivet söka i sponsorbidrag för verksamhetsprojekt som också inriktas på miljön eller har en social profil.
Stöden ska inte ersätta kommunala bidrag, säger Claes Forsberg. Han berättar att man har satt en sista gräns för ansökningarna till den 31 januari nästa år. Preliminärt ska de delas ut under en pampig ceremoni den andra maj.
Innan dess ska en jury med kulturpersonligheten Bengt Söderhäll och turistchefen Jan Bendrik ha utsett vilka som får del av pengarna.
- Det är roligt att kunna göra det här. Det ska bli intressant att se hur eleverna och föreningarna kommer att bidra med sina ansträngningar, säger han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons