Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus vill ha andrum

SKUTSKÄRFolkets hus i Skutskär får inte längre ekonomin att gå ihop.

Annons
Därför har styrelsen och andelsägarna begärt Folkets husföreningen i likvidation, avveckling. Men styrelsen har hopp om en fortsättning.
- Tanken är att vi ska kunna få andrum så att vi kan reda ut det här och leva vidare, säger Niklas Göransson i styrelsen.
Begäran om likvidation sker på andelsägarnas initiativ efter att föreningens styrelse gett upp försöken att rädda ekonomin. Räkningarna är större än inkomsterna.

Skulder på 150 000
Niklas Göransson vet inte exakt hur mycket föreningens skuld är i dagsläget, men tror att den ligger runt 150 000 kronor.
När tingsrätten fått in alla handlingar utser den en person som ska sköta likvidationen. Hur lång tid det tar innan föreningen ser om det går att leva vidare vet inte Niklas Göransson ännu.
De två vaktmästare som i dag arbetar på Folkets hus blir av med jobben om det inte går att rekonstruera föreningen. Återuppstår den kommer en av dem att kunna jobba kvar säger Niklas Göransson.

Fortsatt verksamhet
Folkets hus byggdes 1936 och i dag är föreningar, partier och en förskoleavdelning några av dem som har sina lokaler där. På Rio Bio hålls filmvisningar, teater och konferenser.

Niklas Göransson säger att verksamheten kommer att fortgå som vanligt och att hyresgästerna stannar kvar tills vidare. De enda som påverkas av själva likvidationen är Folkets husföreningen.
Han hoppas nu på fullsatt salong inför lördagens ungdomsteaterpremiär.

ANNA BAGGE

Mer läsning

Annons