Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För jobbigt att pendla till jobbet

/
  • Arkivfoto En profil mindre. Roger Skärberg tycker det är vemodigt att lämna lokalpolitiken i Älvkarleby.

ÄLVKARLEBY
Efter mer än tjugo års lokalpolitiskt engagemang lämnar Roger Skärberg sina uppdrag för miljöpartiet i Älvkarleby kommun. Det blev för jobbigt att pendla till det nya jobbet i Östhammar. Så han valde att flytta dit.

Annons
Därmed tvingas han att lämna fullmäktige och socialnämnden.
- Visst är det vemodigt. Det ligger mycket funderingar bakom. Samtidigt så kan jag ju inte bo kvar och vara arbetslös, menar han.
Det var under vårterminen som han fick ett jobb som skolkurator vid Frösåkersskolan i Östhammar. I början pendlade han från Skutskär. Men det tog för mycket på krafterna. Han fick ett övernattningsrum på orten, men nu har han gjort slag i saken och flyttat permanent till Öregrund utanför Östhammar.
Tankarna på ett politiskt engagemang där finns förstås. Men han tycker det är svårförenligt med arbetet att arbeta öppet med politik. Dessutom satsar han nu all kraft på att komma in i det nya arbetet.

Stor omställning

Det blir en stor omställning för en person som lagt ner en hel del tid på politiken de senaste åren. Förutom fullmäktige har han även tidigare varit ledande miljöpartist i landstinget. Han har synts i debatten både i fullmäktigesalen och på debattsidor och insändarsidor.
Han har skaffat sig både goda vänner och bittra fiender genom åren i politiken, tycker han. Men rent generellt har han lärt sig en hel del. Det har inte alltid varit lätt att verka som oppositionspolitiker i en kommun med mycket stark socialdemokratisk prägel. Nu återigen med egen majoritet.
- Det har varit väldigt tufft. I naivitet trodde jag att det var kommunfullmäktige som bestämde. Men jag har sett spelet bakom. Socialdemokraternas hänsyn till andras åsikter har suttit långt inne, säger han.
Vad har han då fått för reaktioner sedan det blev klart att han lämnar sina uppdrag?
- En del tycker det ska bli skönt och att det blir lugn och ro. Andra tycker att oppositionen ger upp. Men jag tror och hoppas att det inte tystnar med mig.
Roger Skärberg ersätts i fullmäktige av Kristina Frerks, medan Astrid Gustafsson ersätter honom i socialnämnden.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons