Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp i debatt med sverigedemokraterna

ÄLVKARLEBYFolkpartiet har valt att ta en offentlig debatt med sverigedemokraterna inför kommunvalet i Älvkarleby. Istället för att försöka tiga ihjäl det främlingsfientliga partiet så vill man ta ut dem i ljuset och avväpna deras argument.

Annons
- De sticker upp nyllet här och har funnits en tid. Vi tar hellre en debatt än att de får smyga in sitt material hos folk. Vi hyllar åsiktsfriheten och vill punktera deras ohållbara argument. Det är inte att ge dem legitimitet, tycker Bengt Ahlquist, fp.
Som Gefle Dagblad tidigare berättat ställer sverigedemokraterna upp i kommunvalet i Älvkarleby med en lista på tre namn. Det är den enda kommunen i regionen som de satsar på. Inte ens i Tierp ställer de upp, fast de var ytterst nära att knipa ett mandat i valet 1998.
De senaste dagarna har partiet haft representanter på plats i Skutskär för att dela ut flygblad. Mitt framför ögonen på de övriga partiernas valstugor och valtält.

Debatt på biblioteket
Fp har nu alltså utmanat partiet på en debatt, som ska ske den 7 september på biblioteket i Skutskär. För folkpartiet är det riksdagskandidaten Erik Ullenhag från Uppsala som ställer upp, medan det inte är riktigt klart vem sverigedemokraterna skickar. Klart är i alla fall att det inte blir det lokala toppnamnet Gunbritt Holmgren.
- Det är klart att vi är rädda att de ska locka röster i tider med nedrustning i den offentliga sektorn. Så det finns alla anledning att desarmera dem, menar Bengt Ahlquist.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons