Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg i Skutskär kan få snabb lösning

Under helgen slog inbrottstjuvar till mot ett tiotal adresser i Skutskär.
En del av stöldgodset kan redan ha dykt upp i Gävle.
– Vi har goda förhoppningar om att lösa det här, säger närpolischefen Niklas Hållkvist.

Annons

Någon gång i fredags kväll slog en eller flera inbrottstjuvar till mot flera adresser i Skutskär. En villaägare på Televägen och flera garageägare i samma område har anmält att de drabbats av tjuvarnas framfart. Tjuvarna har också tagit sig in i källarförråd, Fyrklöverns äldreboende, Jungfruholmens skola och ett fritidshus.

Tur i oturen var att tjuvarna inte varit särskilt proffsiga. De har lämnat i stort sett alla spår som går att lämna efter sig på brottsplatserna. Polisens tekniker har säkrat tjuvarnas DNA från blodspår vid en av platserna. På en annan plats fanns deras fotavtryck.

En villaägare har också rapporterat att han hittat en väska med föremål på sin tomt. Polisen har nu väskan i säkert förvar och kommer att jämföra föremålen mot det som stulits under inbrotten.

På eftermiddagen i går fick polisen ytterligare en förhoppning om att kunna lösa inbrottsvågen.

De fick då reda på att Gävlepolisen gjort en husrannsakan hemma hos en 50-årig kvinna i Bomhus som var misstänkt för ringa narkotikabrott. I kvinnans bostad hittades tre stulna datorer och en projektor. Två av datorerna var märkta ”Älvkarleby kommun”.

– Det kan vara de datorer som stals från Jungfruholmens skola i helgen. Sammantaget skulle jag säga att vi har goda förhoppningar att lösa många av de här inbrotten, säger Niklas Hållkvist.

Mer läsning

Annons