Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kebabköp gav miljonvinst på triss

/
  • Foto: OLLE HILDINGSON\nSålde miljonlotten. Ziad Issa, glad ägare till Staffans närbutik i Skutskär, sålde trisslotten med miljonvinst till en av sina trogna kunder, Kurt Eriksson.\nVinnaren har inget emot att framträda med namn men vill inte vara med på bild i tidningen.\n

SKUTSKÄR
Kurt Eriksson, 58-årig semesterledig fabriksarbetare, gick i tisdags kväll till Staffans närbutik på Idrottsvägen i Skutskär och köpte en kebab. Den kostade 50 kronor. Han slängde fram en hundring och bad om två trisslotter, precis som så många gånger tidigare.

Annons
Första lotten var en nit. På den andra skrapade han fram två 100 000 följt av 50 och 25 kronor. Femte skrapet gav ytterligare 100 000!
- Då började jag darra litet. Sen skrapade jag lilla rutan. Där stod det x10. Då tror jag att jag tuppade av litet, berättar den nyblivne miljonären.
Sen ringde han den av sönerna som också bor i Skutskär och bad honom komma. Sonen trodde först att pappa blivit sjuk. Sen kom han och kollade att lotten faktiskt var en miljonvinst.
Därefter gick Kurt Eriksson tillbaka till Staffans närbutik och räckte fram vinstlotten till ägaren Ziad Issa och undrade om han kunde lösa ut vinsten.
- När han sa att det inte var någon vinst på den bad jag honom titta på den en gång till.
Ziad upptäckte då att det var en miljonlott.
- Jag gratulerade honom och berättade att han måste gå till banken för att få ut sin vinst, säger Ziad Issa.
Han har haft Staffans när- och spelbutik i två år men aldrig tidigare har någon vunnit något riktig storvinst hos honom. Rekordet före Kurt Erikssons turlott var en travvinst på 134 000 kronor.
Kurt Eriksson säger att han efter ett dygn inte riktigt fattat att han vunnit så mycket pengar än. Men miljonen finns numera insatt på hans bankkonto.
- Jag får väl se till att placera pengarna på ett litet bättre sätt. Men först måste jag smälta det här ett tag till.
Kurt tänker nog fira storvinsten på något sätt framöver. Han har redan glatt sina två barn och lika många barnbarn.
En sak om framtiden vet han alldeles säkert.
- Några fler trisslotter tänker jag inte köpa.
Däremot kommer säkert Ziad Issa att få ökad efterfrågan på triss när storvinsten blir känd. Så brukar det vara i turbutiker.

Mer läsning

Annons