Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesisk lyxkur på Dragon Gate

/

I oktober öppnade Dragon Gate sitt Hälsocenter där de erbjuder traditionell kinesisk hälsovård. Akupunktur och fotmassage är två exempel. GD provade på den omtalade fotmassagen.

Annons

Plötsligt tornar Dragon Gate upp sig bredvid E4:an. Byggnaden är dekorerad i årstidens typiska ljus men så fort man kommer innanför dörren stängs julkänslan och kylan ute.
De färgsprakande rislamporna och trämöblerna tar över när Maggie Liu, ansvarig för Dragon Gates Hälsocenter, leder oss upp till översta våningen.
På våning nio välkomnas vi av två stora tavlor med kinesisk skrift. Den ena betyder Kina och den andra Sverige. Väggarnas tapetmönster domineras av geishor och den typiska körsbärsblomman dyker upp överallt.
På Dragon Gates Hälsocenter arbetar åtta personer. De flesta är specielister inom fot- och kroppsmassage men det är även öppet för den som vill prova akupunktur eller få en ansiktsbehandling.
– Du behöver aldrig boka tid, det är bara att droppa in när du vill eller har vägarna förbi, säger Maggie Liu.
Och det är just vad vi gör. Droppar in, helt ovetande om vad vi gett oss in i. Jag kan inte erinra mig att jag upplevt lyx som denna tidigare. Nu är inte jag den som springer till massören stup i kvarten men att David, mannen som tar hand om mina frusna tår, vet hur man ska trycka för att få sin kund att njuta är säkert. Han berättar att massörer i Sverige inte trycker lika hårt som man gör i Kina och därför frågar han ofta om det är skönt.
– Det ska göra lite ont, då är det bra, säger David.
Fotmassagen inleds med ett fotbad där man får fötterna skrubbade i badsalt. Därefter följer en lång och noggrann massage. I cirka 20 minuter knådar, drar och slår David på mina fötter. Han undersöker och känner efter ordentligt. Genom fötterna ska han nämligen kunna läsa sig till hur det står till i min kropp.
– Vi kallar fötterna för kroppens spegel och ditt andra hjärta, berättar Maggie Liu.
Enligt den kinesiska medicinen finns det 72 punkter i fötterna och varje punkt berättar något om vårt hälsotillstånd. Under min behandling undrar David om jag har lite ont i nacken och ryggen. Jag som sitter framför datorn större delen av dagen kan bara nicka instämmande. Flera gånger upprepas hans pricksäkerhet och det är bara att låta sig imponeras.
Jag blir uppassad som om jag vore en prinsessa och efter att mina fötter har blivit bortskämda i 40 minuter är det dags för rygg- och nackmassage - eftersom även det ingår i fotmassagen. När David är klar känner jag mig mör i hela kroppen och kan konstatera att en timme på Dragon Gates Hälsocenter gjort susen för hela kroppen.

Mer läsning

Annons