Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen anmäler nedskräpning

/
  • Foto: PRIVATSkräpigt. En tråkig syn i skogen tycker miljöinspektören i Älvkarleby.

ÄLVKARLEBYEtt kylskåp, en cykel, tv-apparat, mattor. Till och med en bil. Ja, en salig blandning av prylar låg huller om buller vid sidan av en skogsväg nära Älvkarleby härom dagen.

Annons
- Det här var ett ganska grovt nedskräpningsbrott, som kan få kännbara påföljder för den skyldige, säger miljöinspektören Marie Låås.

Hon har nu polisanmält nedskräpningen och det blir upp till åklagaren i Uppsala att sätta igång en utredning. Möjligheten att man ska fälla någon för miljöbrottet finns eftersom man även dumpat en bil med handlingarna kvar.

Fängelse
Hon kan inte säga hur vanligt det är att folk kastar sitt skräp i skogen på det här sättet. Men det är ovanligt att det sker i den här omfattningen.
Hon vill dock göra nedskräparna uppmärksamma på att man inte ser mellan fingrarna med brotten.

Allt avfall i det fria är förbjudet och enligt lagen kan påföljderna bli dryga böter eller fängelse i högst ett år. Och det är inte ovanligt att man lyckas sätta fast gärningsmännen.

- Om det är någon i allmänheten som ser att det är nån som dumpar något så här så är de välkomna att anmäla det till oss, säger hon.

Plockats bort
Eftersom det inte på en gång gick att fastställa vem som skräpade ned, har kommunen ombesörjt att det plockats undan från skogen.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons