Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hallen - ett klipp

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Strike? Tvåårige Amir Omar Honein kände på bowlingbanan. En blivande storbowlare, kanske.

SKUTSKÄRI går invigdes Skutskärs nya bowlingcenter. Efter ett kort tal i strålande solsken lämnade besökare sina cyklar, barnvagnar och rullatorer för att strömma in genom portarna och att titta på biljardborden, ställa sig i kön till kaféet och ta sig en titt på bowlingbanorna.

Annons
- Vad jag tycker om det här? Mycket bra för familjer och ungdomar, sa Zoubida Khatouari Honein, som precis fångat in sin tvåårige son Amir som premiärsprungit på en av de tio bowlingbanorna.
Bara en stund tidigare invigningstalade Stora Enso-chefen Tommy Möller som hoppades att den nya bowlingbanan kommer att öka antalet långtidsfriska.

Lyft för centrum
- För oss bidrar det här till att centrum får ett lyft i framtiden, framförallt för våra ungdomar som saknat en mötesplats, sa kommunalrådet Lars Skytt när han tagit över mikrofonen. Dessutom blir miljön i centrum bättre - med eller utan biltrafik.
Och så klippte han av det blågula bandet så att nyfikna besökare kunde välla in i den luftkonditionerade bowlinghallen som är gjord för 150 personer.

Dubbelt så bra
- Den nya bowlinghallen är bättre än förut, sa 14-årige Daniel Elmersjö. Den förra hade ju bara fyra banor.
- Men de kunde gott lägga ner lite pengar på en simhall också, sa kompisen Tomas Andersson, som även han är glad åt den nya anläggningen.
Bowlinghallen drivs av aktiebolaget Bowlingcenter i Skutskär där Karl-Göte Bengtsson sitter som vd.
Innan han försvann in bland vimlet av gäster sa han att det gått otroligt fort att få i ordning bowlinghallen som byggts upp där ett bostadshus revs i december.
Resten av premiärdagen ägnades bland annat åt biljarduppvisning och fri bowling.

MARIAM NARAGHI

Mer läsning

Annons