Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer får värma mat själva

ÄLVKARLEBY
Kommunstyrelsen ställde sig som väntat bakom indragningen av servicen med leverans av varm mat till de cirka 100 pensionärer som inte har hemtjänst.

Annons
GD berättade i november förra året om besparingsförslaget som ska ge socialnämnden 1,4 miljoner tillbaka. Nu tycker alltså även ks att det är en bra idé.

Kan köpa matlådor
Argumenten är att när den värmda maten infördes för 30 år sedan fanns inte samma utbud av färdiglagad mat i butikerna och möjligheter att köpa matlådor från restaurangerna som i dag.
De som inte kan laga egen mat har alltså gott om möjligheter att lösa det utan att kommunen ska behöva satsa pengar på det, ansåg utredarna inom socialförvaltningen. Nu blir det kommunfullmäktige som tar slutgiltig ställning i februari.
Kommunstyrelsen medgav även en begäran från tekniska nämnden att få disponera 200 000 kronor från investeringsbudgeten för att bygga om tak och ventilation vid sporthallen på Rotskär, Skutskär. Ombyggnationen går inte längre att skjutas upp och därför har programarbetet för projektet startat utan att finansieringsfrågan var löst. När det är löst med lånefinansiering får man betala tillbaka pengarna till investeringsbudgeten.

180 000 kubikmeter
Kommunstyrelsen gav klartecken till ett kontrakt med Banverket på att få disponera de överskottsmassor som blir när man bygger dubbelspår mellan Älvkarleö och Bomansberget.
Det handlar om 180 000 kubikmeter jord som kommunen vill använda för att täcka över Dragmossen och Marntippen, samt för att bygga förskönande ytor vid exempelvis norra rondellen i Skutskär. Först väntar man dock på miljötillstånd och att man ska komma överens med Banverket.
Till kommunstyrelsens arbetsutskott 2003-2006 valdes Lars Skytt, s, Curt L Andersson, s, och Kenneth Holmström, m. Ersättare är Inga-Lill Tegelberg, s, Lars-Åke Karlsson, s, och Lars Andersson, ds.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons