Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robot redo för vinst

Rebecca Nygren från Skutskär är en av medlemmarna i Breed, laget som representerar Sverige i Robot VM 2010 som inleds i Singapore den 19 juni.

Annons

Hur känns det att åka till VM?

– Det känns jättekul att ha fått möjligheten att åka. Det är verkligen något som vi haft som mål.

Hur har ni förberett er?

– Vi har jobbat mycket med att förbättra roboten. Den ska klara att köras genom en bana, där man måste följa en linje och åka igenom olika rum för att göra olika saker, till exempel hitta en cola-burk som ska ställas på en plattform.

Var det svårt att ragga sponsorer?

– Ja det var svårare än vi hade trott att de skulle vara. Först trodde vi att vi skulle få ganska mycket pengar från några få sponsorer, men så blev det inte, då vi fick leta runt efter många sponsorer. Vi blev klara med sista sponsorn för bara någon dag sen, då blev det klart att vi kunde åka. Det kändes väldigt skönt.

Vad tror du om era chanser?

– Roboten har vi gjort väldigt bra nu så den klarar uppdraget. Vi tror att vi kommer att placera oss ganska högt. Men vår robot är rätt långsam, något som behövs för att klara uppdraget, så vår tid kanske inte blir så snabb. De snabbare robotarna brukar ha svårt att klara uppgifterna och det är viktigare att klara dem än att få en snabb tid. Vi har nog väldigt bra chanser trots att det är många lag som deltar.

Var kommer lagnamnet Breed ifrån?

– Building Robohamster Emitting Epic Discomusic. Det är vår maskot, en hamster som åker runt och spelar en låt.

Mer läsning

Annons