Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotskärshall rustas

/
  • Arkivbild Nya banor. För två år sedan fick Rotskärsskolan fina allvädersbanor. Nu ska sporthallen rustas för 13, 7 miljoner kronor.

SKUTSKÄR
Trots besparingstider lånar kommunen 13,7 miljoner kronor på banken för att rusta upp Rotskärsskolans sporthall. Förfallet av den 40-åriga hallens ventilationssystem har gått så långt att bygg- och miljönämnden krävt en åtgärd.

Annons
Kommunfullmäktige antog upplåningen efter en lång debatt på onsdagen. Flera oppositionspolitiker kritiserade skarpt att man anlitat en konsultfirma för jobbet innan man tagit det formella beslutet i fullmäktige.
- Det här är samma förfarande som när man byggde Älvkarlen. Vi saknar en redogörelse för hur man ska finansiera de räntor och amorteringar som följer på lånet, dundrade Torbjörn Löfgren, demokratiska särlistan. De tre ds-ledamöterna reserverade sig sedan mot beslutet.
Kommunalrådet Lars Skytt, s, kom inte med någon redogörelse hur man ska klara av räntebetalningarna. Däremot medgav han att det var fel att inte ta ett formellt beslut innan man kopplade in en konsult.

Kände stödet
- Vi har dragit igång för att kommunfullmäktige tidigare gav klartecken att gå vidare. Vi har känt att vi haft ett stöd från partierna att driva frågan. Dessutom bör det vara klart när skolan börjar i höst, förklarade han.
Kenneth Holmström, m, kritiserade att kostnaderna för en upprustning klumpats ihop. Det har inte redovisats vilka åtgärder som kostar vad. I 13,6 miljoner kronor finns både ombyggnad av taket, byte av ventilationssystemet och satsning på ett föreningsdrivet kafé, flytt av kraftsportklubben till gamla bowlinghallen och inredning av lektionssalar inbakat.
Lars Skytt berättade att huvuddelen av kostnaderna är för de nödvändiga satsningarna på taket och ventilationssystemet. De övriga delarna kostar ungefär en miljon kronor. Investeringen väntas i sin tur leda till en ökad driftskostnad på en miljon kronor.
Idrottshallen har en beläggning med aktiviteter hela dagarna och kvällarna. Det har lett till ett omfattande slitage under snart 40 år. Beslutet om en upprustning har skjutits upp åtminstone tio år. Men nu finns det ingen återvändo om man vill ha den kvar, menade Lars Skytt.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons