Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryktet väl spritt i Skutskär

/
  • Foto: Lasse Halvarsson Hört, men inte sett. Kent Homgren, Micke Lundkvist och Daniel Wahlström hade alla hört att Christer Pettersson bosatt sig i Skutskär. Men har de sett honom har det inte tänkt närmare på vem det var.

SKUTSKÄR
Flera Skutskärsbor tipsade Gefle Dagblad om att Christer Pettersson bodde i ett vitmålat, nedslitet hus i de centrala delarna av samhället.

Annons
Dagen efter avslöjandet att Christer Pettersson flyttat till Skutskär fanns ingen större oro över att han bosatt sig i Skutskär.
- Men det är ju ingen pr direkt, kommenterade Kurt Ellström i Skogslunds Kiosk löpsedeln han hängt upp på morgonen.
Regnmolnen närmade sig Skutskär under förmiddagen. För många var nyheten att Christer Pettersson flyttat hit ingen nyhet:
- Jag har hört talas om honom, första gången för några veckor sedan. Det bästa vore väl om han var någonstans där han fick hjälp, tycker Micke Lundkvist, 16 år.

Bor nära
Kamraten Kent Holmgren har en aning om var Pettersson bor.
- Jag har inte sett honom, men han ska bo nära mig, säger Kent och pekar.
Några hundra meter i den angivna riktningen går Maria Mattsson som arbetar inom hemtjänsten, och skjuter en rullstol framför sig.
Hon är kluven till det faktum att en av Sveriges mest omskrivna personer slagit sig ned på orten.
- Det är väl synd om honom om han är oskyldigt anklagad. Jag tycker att det beror på vad han rör sig i för kretsar.
- Vad det är för människor som kommer hit. Samtidigt finns det redan mycket missbruk i Skutskär, säger Maria Mattsson, som liksom kollegan Gunilla Jansson hörde talas om den ny invånaren på orten för ungefär två veckor sedan.

Slitet hus
Ytterligare hundratalet meter längre bort finns det som borde vara den vita villa flera pekat ut som Petterssons bostad.
Huset är slitet och rappningen sprucken. Uppklättrad på en stege arbetar hantverkaren Sven Jonsson på fasaden.
- Huset är obebott. Men jag vet att han ska finnas här, Säger Sven Jonsson och pekar åt ett nytt håll.
Var i Skutskär Christer Pettersson är befinner sig verkar han leva ett tillbakadraget liv hellre än att hänga vid bänkarna i centrum.

Anonym
Och att döma av de yngre Skutskärsbornas reaktioner på Christer Pettersson håller han på att bli lika anonym nu som han var innan han blev misstänkt för mordet på Olof Palme.
- Om jag har sett honom så har jag inte tänkt på det, säger Daniel Walhström, 15 år, och fortsätter med sitt sommarjobb att klippa gräsmattor åt kommunen.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons