Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sd efterlyser mer lokalhistoria

ÄLVKARLEBY
Sverigedemokraternas Gun-Britt Holmgren efterlyser undervisning om kommunens historia och kultur i skolorna.

Annons
- När jag pratar med unga grabbar så verkar de inte ha fått lära sig så mycket om hembygden i skolan. Det finns ju mycket att åka och titta på här, som Billudden och fiskeriet, säger hon.
I en motion till fullmäktige menar hon att det är viktigt att man lär sig vad som hänt i kommunen - innan man lär sig andra länders kultur och historia.

Förekommer redan
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Leif Strömberg, s, är övertygad om att man redan i dag har undervisning om den lokala historien och kulturen i skolorna.
- Jag har själv berättat om Älvkarleö bruk för elever till exempel.
- Det är av intresse att de känner hembygden. Men det är också viktigt att våra elever känner till andra kulturer för att förstå sammanhanget, säger han.
Leif Strömberg är inte helt insatt i hur undervisningen läggs upp för att ge kunskap om hembygden. GD har förgäves sökt rektorerna på skolan för att få veta mer.

Första motionen
För Gun-Britt Holmgren var det här den första motionen som hon lämnat in till fullmäktige sedan valet.
Hon har legat lite lågt vid mötena för att se och lära, menar hon.
Vid den allmänpolitiska debatten i februari nöjde hon sig med att markera att de övriga partierna hånar sd:s väljare när partiet blev utan nämndplatser.
Nu ska hon bli mer aktiv, säger hon.
- Jag har många motioner på gång. Hittills har folkpartiet snott våra idéer och motionerat om äldreombudsman och att ta bort saltet på vägarna. Men jag har fler idéer, menar hon.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons