Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola firade 40 med bal

/
  • Foto: GUN WIGH Röj. Afro Dite fick symbolisera 2000-talets musikstil. Cissi Jansson, Eleonor Henriksen och Lisa Törnblom sjöng för full hals i Never let it go, årets svenska bidrag till Melodifestivalen.

SKUTSKÄRAllt från Beatles och ABBA till Ledin, Metallica och Afro Dite.Det medryckande musikaliska svepet satte färg på Rotskärsskolans jubileumsfirande på tisdagen.

Annons
Det var nämligen bal i aulan.
Styrkta av läsk och tårta bjöd niondeklassarna på underhållning med många olika sång- och dansnummer.
Övriga elever fick jubla och sjunga med, liksom de församlade lärarna och politikerna.
På kvällen bjöds föräldrarna på samma show. Då fick man även njuta av elevernas dansband.

Jubileumsfirande
Anledningen till festligheterna var att Skutskärs högstadieskola, som ligger på ön Rotskär mellan havsutloppen av Bodaån och Dalälven, firade sitt 40-årsjubileum just i går.
Den skicklige konferencieren Alexander Bångdahl lotsade med varsam hand gästerna genom skolhistorien. 40 år är en lång tid, men några lärare har förblivit skolan trogen sedan starten.
Som vänsterpolitikern Sigrid Bergström, som funnits med sedan 60-talet och som eleverna känner bäst under smeknamnet ''Sigge''.
Skolchefen Kerstin Brannerydh delade ut ett stipendium på 4 000 kronor till elevrådet på skolan.
Kerstin och barn- och utbildningsnämndens ordförande Leif Strömberg, s, intygade att de gör allt de kan för att få loss pengar till välbehövliga renoveringar i skolan framöver.
- Ni gör ett bra jobb här och jag tycker att alla elever, lärare och politiker ska sträcka på sig och känna stolthet över Rotskärsskolan. Ha det bra i 40 år till, hälsade Kerstin Brannerydh.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons