Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskär bandy tar över IP?

Bandyns framtid i Skutskär är fortfarande osäker. Nu ska kommunen och Skutskärs IF träffas för att diskutera möjligheten att föreningen tar över idrottsplatsen.

Annons

I november presenterade Skutskärs IF tre alternativ för hur framtiden ska se ut för Skutskärs IP. Två av alternativen innebar att kommunen helt eller delvis skulle bekosta en upprustning av bandyplanen för att sedan lämna över driften till föreningen. Det tredje alternativet innebar att föreningen skulle köpa anläggningen av kommunen för att sedan bekosta en upprustning i egen regi.

Från kommunledningens sida säger man nej till alla alternativ som skulle innebära några investeringar från kommunen.

– Vi har funderat och kommit fram till att vi ska prioritera andra verksamheter, säger Lars Skytt, s, kommunalråd i Älvkarleby kommun.

Det alternativ som då återstår är att sälja idrottsplatsen till föreningen.

– De kan få köpa den för en krona om de kan presentera ett upplägg där de visar hur de ska finansiera investeringarna och driftskostnaderna, säger Lars Skytt.

Föreningen är positiv till att kommunen är beredd att överlåta idrottsplatsen.

– Om vi får överta anläggningen från kommunen finns det ingen annan än oss själva att skylla på om det inte går i land, säger Sören Sandström, informationsansvarig i Skutskärs IF:s arenagrupp.

Samuel Åsgård

Mer läsning

Annons