Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smygrasism gör SSU-tjej förbannad

SKUTSKÄRSverigedemokraternas intåg i fullmäktige och den ökande smygrasismen i samhället. Det har gjort Lovisa Göransson förbannad och är de främsta orsakerna till att SSU-tjejen nu anordnar ett fackeltåg mot rasism och främlingsfientlighet i hemorten Skutskär.

Annons
- Det är viktigt att visa att vi inte accepterar vardagsrasismen, som finns både här och på många andra ställen. Även om jag inte blivit utsatt själv så ser man och hör dumma kommentarer om den svarta och blatten. Jag brukar själv säga till att det inte är acceptabelt.

Sverigedemokraterna
I höstens val fick det främlingsfientliga partiet sverigedemokraterna ett mandat i kommunfullmäktige i Älvkarleby.
Lovisa Göransson stötte ihop med deras valarbetare flera gånger under valrörelsen och tycker att det var väldigt jobbigt att behöva uppleva att de fick en valframgång.
Nu vill hon och SSU manifestera att de inte accepterar den här utvecklingen. Inför fackeltåget på lördag har man bjudit in socialdemokraterna, ABF, vänsterpartiet och ung vänster. Men alla, oavsett vilka partier de röstar på, får förstås vara med och delta.

Genom samhället
Klockan 17.15 är det samling vid Skoglunds kiosk i södra Skutskär för att tåga genom samhället och fram till Folkets hus. Där ska socialdemokraten Jörgen Blomqvist från Gävle tala om rasism och främlingsfientlighet.
- Det ska bli intressant att se hur många som vill vara med i den här viktiga demonstrationen, säger Lovisa Göransson.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons