Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Enso i Skutskär utsett till Sveriges friskaste företag: "Lämnar inte något åt slumpen"

Stora Enso i Skutskär har utsetts till Sveriges friskaste företag 2017.

Annons

Hälsoföretaget Feelgood nominerade sex företag till finalen i den landsomfattande tävlingen Sveriges Friskaste Företag där över 150 företag runt om i Sverige deltog.

Stora Ensos bruk i Skutskär tog hem utmärkelsen och är det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats i Sverige 2017.

LÄS OCKSÅ: Stora Enso i Skutskär kan bli Sveriges friskaste företag

– Det är oerhört glädjande att vårt bruk i Skutskär utses till Sveriges friskaste företag. Med platschef Henrik Holm och hälsospecialist Johan Byström i spetsen har Skutskärs bruk visat att ett engagerat och systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete ger många positiva effekter både vad gäller medarbetarnas välmående och företagets produktivitet, säger Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso, i ett pressmeddelande.

Så här lyder motiveringen:

"Stora Enso Skutskärs bruks mål är att vara ”det självklara valet”, både för kunder och medarbetare. Med ett tydligt fokus på medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö, samt ett gott ledarskap och engagerat medarbetarskap, ökar produktiviteten och utrymme skapas för utveckling och investeringar i verksamheten. Stora Enso Skutskärs bruk bedriver ett strategiskt och systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete med fokus på att förebygga problem. I sitt arbete, där de inte lämnar något åt slumpen, kombinerar de såväl traditionella långsiktiga insatser, som nya innovativa lösningar. Företaget genomför återkommande undersökningar, analyser och kartläggningar som ger konkreta fakta kring vad som skapar en frisk organisation. De jobbar aktivt med att både främja det friska, och agera snabbt vid tidiga signaler på ohälsa. I en stark konkurrens sticker företagets arbete ut och därför är Stora Enso Skutskärs bruk Sveriges Friskaste Företag 2017."

LÄS OCKSÅ:

Fortsatt stark lukt från Stora Enso i Skutskär: "Jobbar hårt för att få bort obehaget"

Han är ny brukschef på Stora Enso i Skutskär

Stora Enso måste rusta upp fabriken – massaproduktionen stängs av i två veckor

Mer läsning

Annons