Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejk ger dagisrabatt

ÄLVKARLEBY
Föräldrarna som drabbas av Kommunals strejk får tillbaka barnomsorgsavgiften för de två veckor den beräknas pågå. Något som kan bli ekonomiskt kännbart eftersom hälften av kommunens 300 dagisbarn får stanna hemma.

Annons
- Det är självklart att vi kompenserar. Om vi uppmanar föräldrar att låta barnen stanna hemma så vore det absurt om de fick betala för den tiden, säger barn- och utbildningschefen Kerstin Brannerydh.
Exakt hur mycket det kommer att kosta kommunen har förvaltningen inte räknat ut.
Men antar man att de berörda 150 barnen inte har äldre syskon som också är inom barnomsorgen och att kostnaden når maxtaxan, så kan kommunen få betala tillbaka 85 000 kronor för de två veckorna. Det är dock högt räknat. Kostnaderna sjunker en hel del för det andra och tredje barnet i en familj inom barnomsorgen.
- Vi ska räkna ut vad det kommer att kosta när strejken är slut och man kan se hur många som inte har kunnat vara på förskolan, säger Kerstin Brannerydh.
Två förskoleavdelningar är helt stängda under strejken. Dessutom har de frånvarande dagbarnvårdarna lett till att man fått skicka hem barn vid de flesta övriga förskolorna också.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons