Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna trivs i Skutskär

SKUTSKÄRStudenterna verkar trivas utmärkt med att bo i Skutskär. Av de 24 som bott i de specialanpassade lägenheterna på bostadsområdet Berget stannar tjugo kvar även denna höst. Dessutom tillkommer nästan lika många nya studenter.

Annons
- Vi har 35 skrivna kontrakt just nu och närmar oss 40. Med den här takten måste vi snart säga nej till studenter, säger Göran Jonsson nöjt.
Han är vd för det kommunalägda Älvkarlebyhus och har upplevt klart sämre tider. Under förra året nästan halverades antalet tomma lägenheter från 174 till 95. I år har uthyrningen ökat ännu mer och det speciellt i områdena Hårsta och Berget.
I Hårsta har 30 tomma lägenheter blivit 14, tack vare en satsning på yttre och inre upprustning.

Högre status
Tidigare störningar har i stort sett försvunnit och området har fått en högre status, berättar han. I samband med den ökade beläggningen i Hårsta och på Berget så får bostadsbolaget in pengar i stället för att behöva betala för tomma ytor.
Dessutom gör det att områdena får ett helt annat liv.
- Det var en mycket lyckad satsning på studentboendet. Eftersom det är så många på en gång så har det blivit en bra sammanhållning bland dem också. De säger att de trivs hos oss och det måste de ju göra om de väljer att stanna kvar, förklarar Göran Jonsson.

Plats för 48 studenter
Tidigare bodde studenterna i huset Bergsvägen 17. Nu har även nummer 11 öppnats och fått /nternet installerat. Totalt har man plats för 48 studenter.
Sedan halvårsskiftet går det direktbussar från Skutskär till Högskolan i Gävle, där de flesta studerar. Det har förstås varit till hjälp för att värva nya hyresgäster.
Göran Jonsson känner sig även stolt över satsningen på den nya bowlinghallen.
Kommande projekt som Älvkarlebyhus funderar på är att bygga nya större marknära lägenheter centralt i Skutskär. Något man hoppas ska locka dem som vill flytta från sina villor. Ett alternativt boende för den lite äldre generationen.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons