Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triumphs Moschino den stora stjärnan

/
  • Foto: FRANK JULIN Sveriges bästa schäfer. Triumphs Moschino, fyra år, satte alla konkurrenter på plats i brukshundsklass hanar, den mest prestigeffyllda klassen i SM. - Det här är det största man kan vinna i Skandinavien, säger Jan Nilsson, stolt ägare.

SKUTSKÄR
Triumphs Moschino hette den stora stjärnan när schäfer-SM i Skutskär avslutades i går.

Annons
- Det här är Sveriges bästa hund. Det är den bästa av av de bästa, säger Jan Nilsson från Stockholm, överlycklig hundförare.
Kombibilarna stod i långa rader vid Skutskärs IP hela helgen när 450 schäfrar i olika storlekar visade vad de gick för inför granskande domarögon. Evenemanget lockade deltagare från hela Sverige, men här fanns även hundar från Norge, Danmark och Finland.
- Det är jätteviktigt hur du placerar dig här. Framförallt för uppfödarna. Får man en bra placering här ger det väldigt bra reklam för den kenneln, säger Bosse Norén, ordförande i Svenska Schäferhundsklubben.
Detta är nämligen ingen lek.
- Men alla deltagare har jobbat väldigt sportsligt. Det har inte förekommit några bråk, det har varit totalt lugnt, säger han och ger samtidigt arrangören en eloge.
-Det har varit väldigt välordnat hela helgen.
Årets SM startade med en valpuppvisning på fredagen. Men de riktiga SM-klasserna inleddes först på lördagen och avslutades på söndag eftermiddag. Sist ut var brukshundsklass hanar, den mest prestigefyllda av alla klasser. Här måste hunden ha höga meriter får att få delta. Där var alltså Triumphs Moschino allra bäst, enligt de tyska domarna.
Ägaren Jan Nilsson var svettig och stolt efteråt. Sedan han var 12 år har han jobbat med hundar, berättar han. I dag är han 40.
- Det är som vilken idrott som helst. Han tränar som en elitidrottsman.
Hur firar man en sådan här seger?
- Jag är en sportsman så det blir en läsk och en pizza. Hunden får en lyxig macka med lite skinka och grejer.
JOHAN PIHLBLAD
026-15 96 37
johan.pihlblad@gd.se

Mer läsning

Annons