Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underskottet i socialnämnden 16 miljoner

ÄLVKARLEBY
Socialnämnden kom inte med några upplyftande besked om sin ekonomi efter onsdagens möte. Fjolårets bokslut var färdigräknat och med övertidsskulden inräknad så blev underskottet drygt 16 miljoner kronor.

Annons
Som GD tidigare berättat ska flera kännbara besparingar ske i verksamheten under året för att få ordning på räkenskaperna. Som en stängning av demensboendet Bergslyckan och borttagande av matservice för äldre som bor i eget boende.
En åtgärdslista på tjugotalet punkter ska betas av så gott det går.
Trots allt så har men en budget som medger ett underskott på 2,5 miljoner kronor. Men om det slutar där vet man inte ännu.
- Nej, vi kan inte lägga några prognoser förrän efter det första kvartalet, säger nämndens ordförande Karl-Åke Forsberg, s.
I går fick man rapporter om hur det ser ut med sjukskrivningar inom socialförvaltningen. Fler och fler tycks bli sjuka. Nu är 63 personer långtidssjukskrivna, det vill säga mer än 90 dagar. Ett tjugotal av dem är utbrända, lika många har utslitna ryggar och axlar, berättar Karl-Åke Forsberg.
För att komma till rätta med det ska man samarbeta med övriga förvaltningar med rehabilitering och friskvård.
När väl de tre nyanställda områdescheferna inom den kommunala vården är i full gång hoppas man att trenden ska kunna vändas.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons