Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprörda känslor runt rinken

GÄVLE
Brynässupportrarnas dom är hård.
- Det här är inte bra när det är så många som sliter ideellt, sa Lena Björklund, en av många ideella krafter på Gavlerinken på tisdagen.

Annons
I går spelade Brynäs hemma mot Timrå. Många Brynässupportrar på plats pratade om den ekonomiska skandal som skakar klubben.
- Vi är väldigt arga, sa Daniel Gille.
Han var i Gavlerinken på tisdagskvällen tillsammans med kompisen Tony Wickman. Båda är medlemmar av supporterklubben och båda har skänkt pengar till klubben.

"Ett slag i ansiktet"
Brynäs supporterklubb har nämligen satt i gång en insamling för att hjälpa klubben ur den svåra ekonomiska situation den befinner sig i.
- Det här är ett slag i ansiktet på supportrarna. Det är fruktansvärt att det finns folk som förstör fast de jobbar i ledningen för klubben och vet hur ekonomin ser ut, säger Tony Wickman.
Han och Daniel Gille tycker att det är bra att klubben tänker polisanmäla och avskeda den misstänkte mannen.
- Jag hoppas verkligen att han betalar tillbaka varenda öre, säger Tony Wickman.
Ulf, Erik och Göran Sandberg från Sundsvall tyckte att det var ledsamt med det avslöjade ekonomiska fifflet.
- Det är tråkigt och drabbar hela klubben, sa Erik Sandberg.
Han hoppas dock att avslöjandet är en konsekvens av att styrelsen håller på att städa upp i klubben.
Förre Brynässpelaren Lars Öberg kallade härvan för tragisk.
- Varje gång jag läser i tidningarna om att folk har gjort sånt här så funderar jag: hur kan folk vara så dumma? Det kommer ju alltid fram.
Han tycker att det viktigaste nu är att klubben får tillbaka pengarna, inte ett eventuellt straff för den anklagade mannen.
- Kräv tillbaka pengarna. Han får jobba av dem om det är så.

KARIN BERGKVIST