Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ursäkta skrytet, men...

/

Annons

Visst var det Börje Nordberg som drog igång Strömvallenprojektet, precis som det står i det material som delats ut i samband med att planerna presenteras.

Men idén, inspirationen, hittade han på den här sidan. Här har det tjatats länge om hur viktigt det är att Gävle får en ny fotbollsarena, och även om det inte fanns något hotell med i det resonemanget finns det en del som man kan känna igen från Sportfolk i det förslag som nu har presenterats. Eller rättare sagt som nu har sågats.

Som exempelvis att exteriören ut mot Kungsbäcksvägen är helig.

Och de här raderna ur min första artikel om saken låter också bekant:

”Allt skulle förstås vara åtkomligt från andra sidan ån, Stadsträdgården, via en biljetterminal där och en pampig, snygg plattform över ån. Och ingen miljövän behöver skrika högt över ingreppet, för en försiktig modernisering just där skulle varken störa gräsänder eller flanörer.

Österut skulle det finnas ett par restauranger och en direktförbindelse med konserthuset, som naturligtvis är öppet alla matchkvällar eftersom Gävle-Sandviken erbjuder idrott och kultur året runt.”

Detta stod att läsa i artikeln här ovan, som publicerades den 19 augusti 2006.

Och hur vet jag att det var mina artiklar som fick Börje att börja skissa på projektet?

Jo, det har han berättat för mig.

Och varför väljer jag att påminna om min roll?

Jo, för snart har byråkraterna gjort hela projektet omöjligt med sitt ständiga förhalande, och innan allt är undanstädat och bortglömt kan det vara lite trevligt att få känna sig lite delaktig.

Med andra ord vill jag skryta lite.

Mer läsning

Annons