Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA:s militärmakt är skrämmande

Annons

Sedan 1945 har USA bedrivit krig i 37 nationer, 20-30 miljoner människor har dödats i dessa krig. (under andra världskriget dog cirka 50 miljoner).

Några av dessa länder är och har varit: Angola, Afghanistan, Kambodja, Colombia, Kongo, Guatemala, Irak, Nord- och Sydkorea, Pakistan, Sudan, Vietnam och. Jugoslavien. Bara i Irak har minst en miljon människor dött, i Vietnam dog tre-sju miljoner människor, i Kambodja över två miljoner människor, i Kongo dog tre miljoner, i Guatemala 200 000, och listan bara fortsätter.

20-30 miljoner döda på 70 år, det blir ganska exakt 1 000 människor per dag som dör eller har dött i krig där USA har deltagit. Den officiella siffran för antalet som dödas per år av terrorister ligger kring 5 000. Detta betyder fler människor dör på en vecka i krig där USA deltar eller har deltagit än terroristerna dödar på under ett helt år.

USA har fler än 800 militärbaser utanför sina gränser, spridda runt hela världen, detta enligt den nyligen utkomna boken "Base Nation" av David Vine. Vine besökte fler än 50 av dessa baser under de sex år det tog honom att skriva boken. I Tyskland finns 174 av USA:s militärbaser, i England 27, i Italien 50, i Japan 113, i Sydkorea 83, i Rumänien 5, i Bulgarien 4, i Turkiet 17, i Irak 6, bara för att nämna några.

Ryssland är i princip inringat av alla dessa amerikanska baser. Hur skulle USA reagera om Ryssland hade 150 militärbaser i Kanada och 100 i Mexico? En högst relevant fråga att ställa sig. Ryssland har bara fyra militärbaser utanför den ryska gränsen. Ja, du läste rätt, fyra stycken.

Enligt internationella forskningsinstitutet SIPRI:s siffror från 2016 spenderar USA 36 procent av världens samlade militära utgifter på sin krigsapparat. Ryssland står för endast fyra procent, Kina 13 procent, Saudiarabien 5,2 procent och Storbritannien 3,3 procent.

Den amerikanska militärindustrin, där de främsta tillverkarna är Boeing, Raytheon och Lockheed Martin, tjänar astronomiska summor på dessa krig. Detta är också anledningen till att man måste upprätthålla illusionen av ett hotfullt Ryssland, utan detta "hot" skulle den amerikanska militärindustrin inte kunna motivera för allmänheten de enorma summor som spenderas på vapen.

USA har startat krig helt utan stöd från FN och i direkt strid mot internationell lag. USA:s närvaro i Syrien strider till exempel mot internationell lag, medan Rysslands närvaro är helt laglig, något som officiella medier aldrig berättar.

Ett flertal tillförlitliga källor har dessutom redogjort för att CIA beväpnar och finansierar de rebeller och terrorister som vi officiellt påstår oss föra krig emot, detta berättar t.ex. Tulsi Gabbard, ledamot i USA:s representanthus. Hon är dock bara en av hundratals visselblåsare.

Den 19 juli i år kunde vi även läsa i officiella medier att Barack Obama sedan 2013 har beväpnat rebeller i Syrien i avsikt att störta den syriske presidenten al-Assad, detta kunde man läsa i både Washington Post och New York Times.

Daniel Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons