Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Usch vad illa, Brynäs

Seger med 5–0 mot SM-tvåan Djurgården i onsdags.

Det följde Brynäs upp med 1–7 (!) i genrepet mot allsvenska Leksand.

– Vi hade redan tankarna på premiären, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Brynäs åkte på en rejäl snyting i den sista träningsmatchen före elitseriestarten. Det var svårt att förstå att det lag som gjorde ett mål i Klosterhallen i går tillhör elitserien, och att Leksand som slog till sju gånger spelar i allsvenskan.

1–7! Det sved. Ja, i alla fall för Sebastian Lauritzen, som gjorde Brynäs enda mål.

– Fy fan ... det här var verkligen inte roligt. Vi kom in fel, från första nedsläpp. Jag vet inte om det handlar om inställningen. Vi har ju spelat bra i de tre-fyra senaste matcherna, och så blir det så här, säger Lauritzen, som var märkbart besviken.

– Det verkar som att vi trodde att det skulle gå som på räls i den här matchen. Leksand är ett bra lag, och tio gånger av tio är det så att motivation slår klass.

Han var dock belåten med sitt mål, som betydde 1–0 för Brynäs i ett skede i matchen där de flesta nog väntade sig att Leksand skulle ta ledningen.

– Det var skönt att få göra mål i power play i alla fall. Jag fick ett bra pass av ”Kahna” (Magnus Kahnberg).

• Det här fungerar väl bra som tändvätska inför premiären?

– Ja, det kommer att vara som natt och dag. Det brukar sällan gå bra i genrep.

Brynästränaren Niklas Czarnecki var samlad efteråt, och såg nyktert på slutresultatet.

– Det är klart jag är besviken, men vi har fokus på premiären. Vi var inte där i dag och då kan det se ut så här, säger Czarnecki.

Tidigare gånger den här försäsongen har han höjt rösten när spelarna inte agerat som han önskat. Men i går fanns det ingen anledning till någon sådan känsloyttring.

– Alltså, jag känner att jag har kontroll på läget. Det kan tyckas som ett märkligt uttalande, men det är så jag känner.

– Vi svarade för en mycket bra insats mot Djurgården i onsdags, och efter den urladdningen lyckades vi inte ladda om. Det blev en match för mycket.

• Ångrar du att ni valde att spela en extra träningsmatch?

– Nej, när vi fick frågan från Djurgården tvekade vi inte en sekund. Det var en riktigt bra träningsmatch att få.

Brynäs inledde den andra perioden vasst och fick också utdelning målmässigt. 1–0-målet talade för att Leksand skulle få det jobbigt, men i stället fick Niklas Svedberg släppa in puck efter puck efter puck.

– Det stämmer, att vi var som bäst i början på andra perioden. Efter ledningsmålet trodde jag att vi skulle kunna kontrollera matchen, men vi hade ingen mental närvaro. Att vi släppte in två mål i box play säger ju allt, säger Czarnecki.

Känner du ändå att ni är där ni vill vara, fem dagar före premiären?

– Ja, absolut. Det är inget tvivel om det. Man kan också säga att efter de två senaste resultaten (5–0 och 1–7) är det varken himmel eller helvete.