Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Usel ekonomi stoppar inte arenaplaner

GÄVLE
Brynäs usla ekonomi och anklagelser om ekonomiskt fiffel hejdar inte klubbens planer på en ny jättearena i centrala Gävle.

Annons
I månadsskiftet oktober, november kan finansieringen vara löst.
Brynäs planering för en ny arena har pågått under en längre tid. Från början var tanken att bygga om Gavlerinken. Ett fastighetsbolag, Gavlerinkens Fastighet AB, bildades för att driva den utvecklingen, helt fristående från Brynäs IF. Men i stället kom klubben med idén att skapa en ny och modern anläggning.
Arenan är tänkt att vara till för betydligt mer än hockey. Det ska vara verksamhet året runt som konserter, konferenser, utställningar och mässor. Det ska snabbt gå att bygga om från hockeyarena till andra evenemang.

Inga kommunpengar
Problemet är finansieringen. Den beräknade kostnaden sägs vara omkring 250 miljoner kronor. Några kommunala pengar blir det inte. I stället ska något eller några företag sponsra bygget. Förhoppningen är att den nya arenan ska stå klar till sommaren 2006.
Det är ett externt företag som jobbar med projektet. Klubbdirektören Roland Henning vill inte avslöja vilket. Han själv har dock ett finger med i spelet liksom Gavlerinkens Fastighet AB.
- Vi är i det skedet att om allt går som det ska ska vi kunna gå ut med information i ärendet runt det här månadsskiftet, säger Roland Henning.
Brynäs hade hoppats kunna ge ett positivt besked redan den här veckan men tvingades skjuta på planerna.
Enligt Roland Henning har det inte att göra med avslöjandena om ekonomiskt fiffel inom föreningen.
- Nej det har med helt andra saker att göra, hävdar han.
Han är mycket positiv och tror att bygget av jättearenan verkligen blir av.
- Steg ett är att ordna finansiärer och det tror jag vi kan lösa.
Nästa steg blir, säger han, att utreda placeringen av arenan. Från början planerades bygget till Alderholmen - något som stötte på patrull. Nu finns det tankar om andra placeringar, var vill Roland Henning inte berätta.
- De som är huvudintressenter måste godkänna läget.

KARIN BERGKVIST
026-15 96 63
karin.bergkvist@gd.se