Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utan hjälp från socialen

Får ingen hjälp från socialtjänsten på grund av sjukdom. Jag skickade min ansökan om försörjningsstöd och fick avslag på grund av att jag inte besökt arbetsförmedlingen på avtalad tid, trots att jag skriftligt berättat min situation om sjukdomar i över en månads tid, inkommit med läkarintyg som var ett krav, så får jag ändå avslag. Tydligen måste man trots sjukdom besöka arbetsförmedlingen och söka jobb för att få hjälp. Nu har jag varit utan pengar sedan december, har obetald hyra, inga matpengar, kan inte köpa de mediciner jag behöver, kan inte överleva på bara vatten!

Jag pratade med läkaren om ett intyg som ska styrka min sjukdomstid och jag har skickat det till soc men tydligen så räcker inte det.

Vem får hjälp under sjukdomstid? Ska man behöva leva på noll kronor när man bor i Sverige nu för tiden? Vansinnigt sjuka beslut från soc. Dom borde se att det finns dom som behöver hjälp och inte stjälpa dom.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare